DNS Szoftverház Kft.

...a működő megoldások szállítója...

Országos Programozói Bajnokság

1993 tavaszán Miskolcon rendezték meg a II. Országos Számítástechnikai Programozói Bajnokságot. Úgy gondoltuk, érdemes volna kipróbálni egy ilyen versenyen is az akkoriban használt dGEN nevű saját alkalmazásfejlesztőnket, így beneveztünk a versenybe.

A verseny fődija a svédországi programozói világbajnokságon való részvétel volt, ezért a szabályok a világbajnokság szabályaival egyezőek voltak. A csapatok 24 órát kaptak egy feladat megoldására, a 23. órában pedig egy kisebb módosítást kellett végrehajtani a rendszeren.

A versenyen az előzetes várakozásainkat meghaladóan jól szerepeltünk. A lehetséges 860 pontból 849-et megszerezve megnyertük a bajnokságot, elnyerve ezzel a jogot arra, hogy a svédországi világbajnokságon képviseljük a magyar szoftverfejlesztőket.

A verseny után bemutatkozhattunk a Magyar Televízió számítástechnikai műsorában.

Programozói Világbajnokság

Az Országos Programozói Bajnokságon elnyertük a jogot a svédországi világbajnokságon történő indulásra. Az eseményre Stokholmban került sor 1993. szeptemberében. A nagy nevű (Microsoft, SyBase) ellenfelek mellett nem számítottunk esélyesnek, a feladatok sem az általunk alkalmazott technológiának kedveztek, így nem voltunk csalódottak az elért 6. helyezéssel.