DNS Szoftverház Kft.

...a működő megoldások szállítója...

Cégünk története

nagy könyvA DNS Szoftverház Kft. 1991-ben alakult, tulajdonosai magyar magánszemélyek, akik tevékenyen részt vesznek a cég munkájában.

Első rendszereink a cég saját fejlesztésű, Clipper programnyelven íródott dGen nevű 4GL eszközével készültek. Ezek főleg a külkereskedelmi áruforgalmi feladatok gépesítését oldották meg, Novell szerveren, hálózatos környezetben működtek (Skála World Trade Kft., InchemTrade Kft. - Chemol Rt., Mavad Rt., Konsumex Rt., Chemo-Caola Kft., Caola Rt., Medimpex Kereskedelmi Rt., Medimpex Gyógyszer­nagykereskedelmi Rt.) A külkereskedelmi vállalatoknál szerzett tapasztalatainkat tanácsadóként is kamatoztattuk (Terimpex Rt.).

A külkereskedelmi tevékenységet támogató modul mellé kialakítottuk a főként kereskedelemmel foglalkozó vállalatok számára szükséges egyéb modulokat is. Így kifejlesztésre került a készletnyilvántartó, a pénzügyi-folyószámla, a számviteli, a befektetés- és eszköznyilvántartó modul (ChemoCaola Rt., Nemzeti Tankönyvkiadó Rt., Temaforg Rt., Voyagex Morini Kft., Kézműipari Rt.). Ezekhez munkákhoz kapcsolódóan időnként sor került egy-egy ügyfelünk speciális igényeinek megfelelő modulok kialakítására is (Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. - teljes ügyviteli rendszer speciális nyomdai kalkulációs modullal és termelésanalitikával). 1993-ban kivettük részünket a magyar szoftver exportból: a svájci Sandoz gyógyszergyár számára készítettünk gyógyszer­regisztrációs alkalmazást.

1993-ban részt vettünk a 24 órás Országos Számítástechnikai Programozó Bajnokságon. A dGEN eszköz használatával sikerült megnyernünk a versenyt, majd az ezt követő svédországi világbajnokságon - neves cégek csapatait maga mögé utasítva - hatodik helyezést ért el csapatunk.

A Clipper nyelv segítségével írott rendszereink teljesítménybeli korlátjait tapasztalva cégünk új fejlesztő eszközt keresett. Egyik ügyfelünknél felmerült az igény, hogy működő rendszerünket Oracle adatbázison valósítsuk meg. Mivel korábbi munkáink során megismerkedtünk a világ vezető adatbázis-kezelőjével (Oracle tanfolyami anyagok fordítása, IQSoft Rt.), új fejlesztési platformként az Oracle vállalat Developer eszközét vettük használatba. Az első Oracle alapra átírt program a külkereskedelmi modul volt (Medimpex Rt., Medimpex Gyógyszernagykereskedelmi Rt.).

Ekkor tűztük ki célul magunk elé, hogy működő Clipperes rendszereinket minél több partnerünknél Oracle alapú rendszerrel váltsuk fel. Az Oracle külkereskedelmi modul sikerét követően hozzáfogtunk a Clipperben megírt további modulok Oracle alapra történő átírására. Ennek eredményeképpen megtörtént az Oracle alapú készlet, pénzügyi, számviteli modul telepítése több gyorsan fejlődő kereskedelmi vállalat számára (Voyagex Morini Kft., Sanimix Kft., Miditex Kft., SilverPlast Kft., Alfa-Meat Kft.).

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete részére cégünk készítette el a magányugdíjpénztári bevalló program DOS-os változatát, amelynek sikere alapján felkérést kaptunk a Windows alatt működő változat elkészítésére is. 2004-ben a PSZÁF által kiírt tendert elnyert cégcsoport részeként, a Kopint-Datorg Zrt. alvállalkozójaként elkészítettük a bevalló program elektronikus adatbevallást lehetővé tévő változatát.

Vállalkoztunk teljesen egyedi rendszerek készítésére is. A Vaillant Hungária Kft. részére az üzletkötői munkát segítő rendszert készítettünk. Ez néhány kézi számítógép (PDA) és a központban üzemelő számítógépes hálózat felhasználásával fontos marketing információk gyűjtését és rendszerezését teszi lehetővé az üzletkötők illetve a cégvezetés számára.

Az internetes technológiák térhódításával együtt elmozdultunk a webes fejlesztések irányába is. A Microsoft .NET technológián alapuló fejlesztéseink eredménye egy ingatlan- és ügyfélnyilvántartó valamint egy szoftveres vállalkozás számára fejlesztett hiba- és igénybejelentő portál rendszer.

A közelmúltban modulválasztékunk kibővült a termelési (Caola-Alfa Zrt., GWE Budafilter Kft.) és a könyv- és folyóirat-kiadást támogató modulokkal (Református Kálvin Kiadó). 2014. januárjában a Rentix Kft. számára integrált rendszert vezettünk be, amely támogatja a cég alaptevékenységét, az autókölcsönzést.

Cégvezetés

  • Horváth Attila mérnök-közgazdász, ügyvezető
  • Horváth Péter mérnök-informatikus, ügyvezető