DNS Szoftverház Kft.

...a működő megoldások szállítója...

Kereskedelmi modul

an image

Az integrált rendszer kereskedelmi modulja a kereskedelmi tevékenység minden részét támogatja, legyen szó beszerzésről vagy értékesítésről, belföldi, EU vagy EU-n kívüli relációról. Ahogy a kereskedelmi tevékenység lépései követik egymást, a rendszerben is úgy épülnek egymásra a folyamatok. A kereskedelmi dokumentumok előállítását minden esetben segítik az esetleg rendelkezésre álló előzmények. A számla készítésekor pl. megadható a rendszerben lévő vevői rendelés, amelynek függő tételei egy gombnyomással áttölthetők a számlába, de a számla előzménye lehet szállítólevél is, ugyanakkor minden előzmény nélkül is kiállítható a számla.

Kalkuláció, ajánlat

A rendszerben lehetőség van a vállalkozáshoz beérkező ajánlatok adatainak nyilvántartására, a bejövő ajánlatokhoz képek is rögzíthetők. Az eladási ár meghatározását kalkulációval segíti a modul. A rendszerben elkészíthetők a vevőknek küldött ajánlatok is.

Beszerzési és vevői rendelés

A létrejött kereskedelmi megállapodások eredményeképpen rendelések keletkeznek a rendszerben. A program mind a beszerzési, mind a vevői rendelések esetén nyilvántartja a még szállításra illetve számlázásra váró tételeket.

Számla

Beszerzési típusú ügyletek esetén az áru ellenértékét tartalmazó bejövő belföldi vagy devizaszámlát kell a rendszerben rögzíteni. A kimenő számla általában a készletrendszerben kiállított szállítólevél adatai alapján készül.

Kimutatások

A kereskedelmi tevékenység támogatására rengeteg különböző tartalmú statisztika, lekérdezés került beépítésre a rendszerbe. Néhány ezek közül:

  • Rendelések teljesülése (beszerzési és vevői)
  • Függő (nem számlázott) szállítólevelek
  • Vevő és termék ranglista
  • Értékesítési adatok különböző csoportosításban és rendezettségben