DNS Szoftverház Kft.

...a működő megoldások szállítója...

Egyéb fejlesztések

alkatrészek

Rendszereink testre szabásakor gyakran kerül sor egy-egy olyan modul kialakítására, amely nem minden vállalkozás életében játszik szerepet, ezért az ilyen fejlesztéseket az alapmodulok nem tartalmazzák.

Munkaidő-nyilvántartás, ráfordítások elemzése

A főként emberi erőforrást felhasználó szolgáltatásokat (pl. adótanácsadás, könyvvizsgálat, könyvelés, szoftverfejlesztés) nyújtó vállalkozások által használt modul. A modul különböző projekttípusokat (fix díjas, óradíjas, átalány) kezel, a munkaidő-jelentések alapján automatikusan teljesítésigazolást készít az időszaki ráfordításokról, adatokat szolgáltat a számlázó modulnak, különböző típusú ráfordítás- és hatékonyság-elemzéseket, terv-tény összehasonlításokat tartalmaz.

Autókölcsönző modul

Az autókölcsönzés folyamatát támogató rendszer része a foglalások kezelése, az autó átadásakor létrejövő szerződések nyilvántartása és a visszavételkori számlázás. A modul támogatja a különböző típusú bérléseket (napi és hosszú távú bérlések), a külföldi és belföldi ügynökökkel történő elszámolást. A rendszer kezeli a különböző extrák és egyéb szolgáltatások nyilvántartását, az egyes extrák foglaltságát.

A modul nyilvántartja az autókkal kapcsolatos adatokat és eseményeket (szerviz, belső mozgatés stb.), képet ad a flotta a kihasználtságáról.

Termékdíj-elszámolás

Termékdíj-köteles termékeket előállító vagy ilyeneket importáló vállalkozások termékdíj-bevallását segítő modul. A program a termékekhez rögzített termékdíjas csomagolóanyagok (vagy ha rendelkezésre állnak a beépülési normák, akkor azok) és az értékesítési, belső felhasználásra vonatkozó adatok alapján készít kimutatást a bevallás segítésére.

Intrastat bevallás

Az Európai Unióban kereskedő vállalkozások számára ismerős lehet a Központi Statisztikai Hivatal számára készítendő Intrastat bevallás. A modul a számlázási adatokra támaszkodva automatikusan elkészíti a KSH-nak küldendő fájlokat.

Folyóirat-előfizetések kezelése

Folyóirat-előfizetésekkel kapcsolatos tevékenységeket segítő modul. Az előfizetők és előfizetések adatainak nyilvántartását, előfizetések számlázását, időszakos postázását tartalmazza. Figyelemmel kíséri a beérkezett befizetéseket, és ennek függvényében készíti el a kiszállítandó csomagokat. Lehetőséget biztosít ingyenes példányok kezelésére és postai címkék nyomtatására.

Licenc-elszámolások

Kiadványok jogtulajdonosával kötött nettó árbevétel- vagy mennyiség alapú licenc-szerződések kezelését és elszámolás készítését végzi ez a modul.

Nyomdai kalkuláció

Főként kiadók számára hasznos ez a modul. Segítségével előkalkuláció készíthető egy kiadvány előállítási költségeiről. A kalkuláció több nyomda áradatait figyelembe véve végzi a rendszer. A kalkuláció paraméterei a papír minőség, a kötés módja, a színek száma, a gyártás során alkalmazott nyomási technológia.